Het ABC van Employer Branding: Werven met WOW-factor!

Hey there, recruiters en HR-rockstars! Vandaag duiken we in de wondere wereld van employer branding – een magische mix van creativiteit en strategie waarmee je topkandidaten aan je bedrijf bindt als een magneet. Wil je weten hoe je je recruitment game naar een hoger niveau tilt? Nou, lees snel verder en ontdek drie geweldige manieren om dat te doen!

Beeld je in: Video als je wapen

We weten allemaal dat een foto meer zegt dan duizend woorden, toch? Nou, dan kun je je wel voorstellen wat een video kan doen! Video’s zijn het Zwitsers zakmes van employer branding – je kunt er zoveel mee doen en zoveel mee bereiken.

Stel je voor: je hebt een fantastisch team van gepassioneerde medewerkers die het bedrijfs-DNA in zich hebben. Waarom zou je ze niet op het scherm brengen en laten vertellen over hun werkervaring en de bedrijfscultuur? Kandidaten horen het graag van de mensen die er al zijn. Dit geeft een gevoel van authenticiteit en helpt de kandidaten om zich beter in te leven in het werkleven bij jouw organisatie.

En wat dacht je van een virtuele rondleiding door je kantoren? Dat maakt het voor kandidaten veel gemakkelijker om zich voor te stellen hoe het zou zijn om in die omgeving te werken. Zorg ervoor dat je plekken toont waar mensen samenwerken, lachen en elkaar helpen. Geef een kijkje achter de schermen – dat is de sweet spot die kandidaten smeken om te zien!

De kandidaat in de regiestoel

Oké, je hebt de video, en het is fantastisch! Maar wat als ik je vertel dat je het nog beter kunt maken? Geef de kandidaat de regie in handen! Hoe dan? Nou, het is eenvoudig: personalisatie.

Als je sollicitanten benadert, doe dan je huiswerk. Ontdek hun passies, vaardigheden en interesses. Zorg ervoor dat de gesprekken aansluiten bij wat zij zoeken in een baan. Geef ze het gevoel dat ze de ster zijn van hun eigen sollicitatieproces. Dit maakt niet alleen een blijvende indruk, maar toont ook dat je hun unieke bijdrage aan het bedrijf waardeert.

Hier is een voorbeeld: Stel je voor dat je een sollicitant hebt die gepassioneerd is over duurzaamheid. Laat ze kennismaken met je groene initiatieven, zoals recyclingsprogramma’s of in-house compostbakken. Breng ze in contact met de duurzaamheidsmanager voor een informeel gesprek. Deze persoonlijke touch zal de sollicitant het gevoel geven dat jouw bedrijf de ideale plek is om hun carrière een groene boost te geven!

Jij als super-vraagbaak

Sta je wel eens stil bij de vragen die een sollicitant zou kunnen hebben tijdens het wervingsproces? Wel, de meeste sollicitanten aarzelen om ze te stellen. Maar je kunt het verschil maken door proactief te zijn en jezelf op te werpen als een geweldige vraagbaak!

Houd contact met sollicitanten via e-mail of telefoon. Bied hen aan om vragen te stellen, hoe klein of gek ze ook mogen lijken. Dit toont je betrokkenheid bij hun sollicitatieproces en bevestigt dat je ze waardeert als individu, niet alleen als een cv. Beantwoord vragen over het bedrijf, de functie, het team en de carrièremogelijkheden met enthousiasme en eerlijkheid.

Stel je bijvoorbeeld voor dat een kandidaat wat zenuwachtig is over het interview. Laat ze weten dat je er bent om ze te ondersteunen en geef tips om zich voor te bereiden. Als de dag van het interview nadert, stuur ze dan een bemoedigend bericht. Deze kleine gebaren kunnen een wereld van verschil maken in hoe de kandidaat jouw bedrijf ziet.

Samengevat, employer branding is als een sprookje waarin jij het sprookjesachtige bedrijf bent en de kandidaten als ridders en prinsessen naar je toekomen. Video’s maken het verhaal levendiger, personalisatie geeft ze een hoofdrol en jij, als vraagbaak, begeleidt ze door hun epische reis naar de sollicitatie.

Dus, rock die employer branding, geef kandidaten de koninklijke behandeling en kijk hoe jouw bedrijf de topkandidaten aantrekt als bij toverslag! Succes en happy recruiting! 🚀

Waarom het belang van Employer Branding nog steeds onderschat wordt

Hey there, recruiters en HR-rockstars! Vandaag duiken we in de wondere wereld van employer branding – een magische mix van creativiteit en strategie waarmee je topkandidaten aan je bedrijf bindt als een magneet. Wil je weten hoe je je recruitment game naar een hoger niveau tilt? Nou, lees snel verder en ontdek drie geweldige manieren …

Blog van Mitch | Het Cruciale Belang van EVP bij Employer Branding

Hey there, recruiters en HR-rockstars! Vandaag duiken we in de wondere wereld van employer branding – een magische mix van creativiteit en strategie waarmee je topkandidaten aan je bedrijf bindt als een magneet. Wil je weten hoe je je recruitment game naar een hoger niveau tilt? Nou, lees snel verder en ontdek drie geweldige manieren …